Prosta i smaczna. W wersji lekkiej można śmietanę zastąpić jogurtem.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQ36Am1viNfJE3e7BbFiPz78kf8oYCaCDlZYG83kb8ZtgIXVls3tFIIvaEb9DGArv_67b7IY18q0Rzjwqeww4ClHiulQypKzg_G1YW3Ic9vftSHYG-USlHMcNqlk4MJYSFMrZKoV9LKZE/s400/PorSledz5.jpg)
- 2 płaty śledzia w oleju
- 1 por (biała część)
- 1 jabłko
- 200 ml kwaśnej gęstej śmietany lub jogurtu
- sól, cukier trzcinowy i pieprz biały do smaku
- pieprz cytrynowy
Filety śledziowe pokrój w kostkę, wsyp do miseczki. Dodaj obrane i pokrojone w kostkę jabłko.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi99uUbEU8yffkni-6s953FUpX-enEjpSkWSiwAr4NZdhJq7Y6aIx_2OwhqcGi6B95Jx-ASrqnoaj4nVdnkoaF5pTgSGy6PoWBHglRkYVudmE3tOOB4KY_SPAPvW3H0WTeblJb3cRqXwHI/s400/PorSledz3.jpg)
Wymieszaj i dopraw solą, cukrem i białym pieprzem do smaku. Nałóż sałatkę do miseczek, udekoruj porem i posyp obficie pieprzem cytrynowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz