![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiWib39rjPkhRjerFIJgHpTxC73GH-rx5yW25rZB45CBvDNDzv-VFqFVIWjr16AggGa4EYsi56NjEYCKm-PacM4LvXqnYScitha91xnmH8g9CNjmW-8lSshx7_saKgAUor2xk3qrYRoPUy1/s400/kieszDrob2.jpg)
Lazurowe kieszonki z indyka.
- 4 płaty piersi z indyka
- pół paczki szpinaku
- sól, pieprz do smaku
- 150 g zielonego sera pleśniowego
- 1 duże jajo
- bułka tarta do panierowania
- frytura do smażenia
- kiełki do dekoracji
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgiyhbCZ7N3J46-3L5rqO-WzNtgDC9v50LCvkjWYeSCWzWuxG78mtMY9a_Tpkxno10c7caPEc-lBGkzpgBWNNl94SUsCzQDmqsCtZjFIXQnNYzEQ4xyj5ZjTIDWNrbUG0xjhWOUEZmrGUuY/s400/kieszDrob1.jpg)
Plastry mięsa rozbij na owalne płaty, posól, popieprz.
W środek włóż lekko posiekany szpinak i plaster sera.
Złóż mięso na pół i zepnij kieszonki szpilkami do mięsa.
Zanurzaj kieszonki w rozkłóconym jaju, panieruj w bułce i smaż na głębokim tłuszczu na rumiany kolor.
Pysznie sie zapowiadaja - sprobuje zrobic cos podobnego, tyle, ze w wersji pieczonej :)
OdpowiedzUsuń