![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgkOqkeDScsDciYepcqycpVG7KjEiwwEWMUAQTh6Izer4z2GvKbS-tcNgoOgJHjditvDkFmmmy7dKuNx2kbGzzU_tLnltwXLx7eCfxN7yjBjj5k3xelyZsyzxSf_7V1ge-fC9Qn2SpqiNvG/s320/masSmak4.jpg)
Zamrożone w kształcie jabłuszek ładnie będą wyglądały na świątecznym stole.
Możemy przygotować je już teraz.
Masełko czosnkowe.
- 100 g masła wiejskiego
- 1 łyżka siekanej pietruszki
- 2 ząbki czosnku
- sól i pieprz biały do smaku
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4D9mR2uHfY0eta_-Iu79GyaMcEB7ucuVcpfpQ7ZSmkNuylpzzyRcO5B4LqI7bMIdjICQP-nMN32u-RuSCiNRIATi7mxcIM1WBVC0aJcvdf0HqLLMoqTB-_WRrfi8wYpGxPgONqqO-xjYW/s320/masSmak1.jpg)
Miękkie świeże masełko utrzyj z posiekanym drobniutko czosnkiem, dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj pietruszkę, wymieszaj i napełnij foremkę do kostek lodu. Zamroź.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjgtjI9kifr4O_d9neWNzP2kY4Ndv61zrvEAssxomjX_KTvZVUoSAgD2culnNO_uPEPh9WNX4e4E19gl2aVsoQ4nYtGcrFkRjciYSThanRrF8fbiBXSY8TgdHz0TuBNZhfWt_55dYwjQM5A/s320/masSmak2.jpg)
Masełko pomidorowe.
- 100 g masła wiejskiego
- 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- sól i chili do smaku
Miękkie świeże masełko utrzyj z koncentratem pomidorowym i papryką w proszku, dopraw do smaku sól i chili. Wymieszaj i napełnij foremkę do kostek lodu. Zamroź.
Możesz je zapakować świątecznie i podarować z świątecznymi bułeczkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz