Placki na ogół wszyscy lubią, więc tym razem przepis na placki.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhnO0XAh3zWRHIcZiynhL2es-PvmCaKkvOVwce_BGZfi1SbK_52ivQKRgKpzDB2j4kYg7n9u6RL1Zk8l_LyseFbzNe7YgDeyOgjtHnEb95we17YgboDisXyHEm4_HAkzitNrnhaDiryk8a1/s640/PlaKaszSer.jpg)
Placki z kaszy gryczanej i twarogu
- 1 i pół szklanki ugotowanej kaszy gryczanej
- 15 dag twarożku
- 3 jaja
- 1 łyżka mąki (z czubem)
- kilka łyżek otrębów owsianych
- 2 łyżki śmietanki kremowej
- 1 pęczek szczypiorku
- sól i pieprz czarny do smaku
- olej roślinny do smażenia
- sałata do dekoracji
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3n6bAQ_c0MDrjUaEajyE_V5b-NctDnLDANBlpnMlyDRGLSfySL3Jc7Hwy9QGbaTXbMHhuNDYpM5Acgf_YrJw6IxVZUMhrC0dg10UgU4lVUXEpAvr7vo_RuAm1luhXYewHepBQcjw7QEmd/s200/PlaKaszSer2.jpg)
Posiekaj drobno szczypiorek. Dodaj szczypiorek do masy, wymieszaj ponownie.
Na rozgrzanym na patelni oleju smaż niewielkie placuszki. Przed przewróceniem placków posyp górę otrębami i smaż z drugiej na złoty kolor.
Odsącz placki z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Podawaj je udekorowane sałatą.
świetnie:)
OdpowiedzUsuńFajne :) Nie trzeba marnować jedzenia :)
OdpowiedzUsuń