Maliny w ogrodzie wciąż jeszcze się czerwienią i grzechem byłoby się nimi jeszcze nie nacieszyć.
W takim deserze smakują wyśmienicie.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxM4kRC0RTAgKwK6yRMSwO8DN957-npxpUHm3Elf5A7ndH7mkH-NOYLPcB8K2WKwOorpjV1wQ_y1cVaZpaHg7NEEfApSeiAaBh5_1x358X60be3Bdjb1U-9W4dhiYCJBmO9_HywQcx190S/s1600/JogMal.jpg)
Pianka jogurtowa z malinami i nutą chałwy.
- 300 ml jogurtu
- 1 szklanka malin
- 1 łyżka cukru brązowego
- 1 galaretka cytrynowa
- 1 łyżeczka żelatyny spożywczej
- 300 ml śmietanki kremowej
- 10 okrągłych biszkoptów
- 100 g chałwy sezamowej
- 50 g stopionej czekolady deserowej
- czekoladowe kulki do dekoracji
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiX4cc24I-QDZ9NrJqaKaJCIMMO_QV7l6OhtDDyAeb7EKOxJVPcXht4T6-l0WnbRMgVsSf66nF6-hBeP8u_tpIWDuFqxRa54yeVQfWRRjkZnG07439sZoHsBhP3ELjLu8fvOy1VC4QHbFxM/s1600/JogMal1.jpg)
Zasypałam maliny cukrem.
Wyłożyłam okrągłą foremkę papierem do pieczenia. pokruszyłam biszkopty i rozsypałam ja na dnie foremki. Pokruszyłam chałwę i rozsypałam ją na biszkoptach.
Rozpuściłam galaretkę z dodatkiem żelatyny w 200 ml gorącej wody.Ubiłam kremówkę,
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgM1m7OaNcf_9hDK40s8ER08cf6qoArelrPG6E9vM7HWFMFBScqhMbKeEPT4ZYts0JNwgFa6ZSYY83iXJPgP3F1lirjqkMaeEKUf-LAGxWg5z1otk5dItZfnNdfORa1Qbqfv4zXDINSb2iA/s1600/JogMal2.jpg)
Wymieszałam jogurt z malinami. Dodałam tężejącą galaretkę i bitą śmietanę po czym wymieszałam dokładnie.
Masę wylałam do formy i wstawiłam do lodówki. Gdy stężała ozdobiłam górę ciasta stopiona czekoladą i czekoladowymi kulkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz