Był pyszny! To sposób na podrasowanie zwykłych lodów z pudełka.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEici1Hv2ZvudhNcKCNhVbW0gRSVKFXqt_dnq1CjXAA5hsWwS99ltKXlns2J7oUIZMKxngmpgy0Gk6iR2D6Gm7QhVi2HhAYkC3qMQiilgbut0VlWXS-LLjIaGs7xxAefaH_j5VVHLG-NXMgp/s1600/desLodChr.jpg)
Lodowy orzechowe z chrupkami i adwokatem
- 1000 ml lodów śmietankowo-orzechowych
- 12 łyżek płatków czekoladowych brownie
- 8 łyżek likieru typu Adwokat
- 4 łyżki startych i uprażonych orzechów włoskich
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjTQ3mb2MHj9fOYpRuKbzM6DsLnENUQqf8XBMfMWGpa9wk37frmlq0xVc126RIIx0d5nKiWETVT7jDBwFkP8J5p7OuqMjnVjSC2BA4WrFh4wyFsc1393S1MFK5K-HnNyGvTfxZXKD269ZjU/s1600/desLodChr1.jpg)
Lody pokroiłam na 8 kostek. Do kazdej miseczki włożyłam po dwie kostki lodów.
Każdą porcję lodów polałam dwoma łyżkami gęstego domowego likieru jajecznego typu Adwokat.
Każdy deser posypałam dwoma łyżkami płatków czekoladowych.
Desery posypałam startymi i uprażonymi na suchej patelni orzechami włoskimi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz