Często robię też różnego rodzaju pasty.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtZj79sPbbQ0oNgsLM2mkkriRpeJ6KNl-vzk5iR-8WQd-t2PfJNue6Q0b-zJ9rKhYdzGrRWi_tTrFaPnDzOAuXk0yWmIxikZx545LxeOlJHOosKzd6_1NZ7yez2VNFPS2jtwePxIa9pjw/s400/MetPapr3.jpg)
w konkursie i otrzymałam od Podravki wyszła pasta mięsna paprykowa - bardzo smaczna, więc pisze o niej.
Pasta mięsno-paprykowa.
- 1/2 kg chudego boczku wędzonego
- 2 łyżki pasty paprykowej Ajvar Podravki
- 1 łyżka słodkiej papryki w proszku
- szczypta chili
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi5bTPvSq-vbGfogKgoMmPzZ_M8zxX7UFNozD_JbPytOVk8TvtPMezAfAIFBlM5XjTVC5qpSiDsc83J9eM_rDkWoc3MkDj6PLrLgZmxBAGSueMdz6YVesa_w7oKQg9FsjdXvVjoJ3I6lK0/s320/MetPapr1.jpg)
Boczek pokrój paski i zmiel na drobnym sitku (możesz 2 razy jeśli lubisz)
Dodaj pastę Podravki Ajvar, słodką papryke w proszku i szczyptę chili.
Ilość chili zależy od tego, jak bardzo pikantną pastę lubisz.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj8zZLSqx3MOo0N5BMnEcycEbWu0FE0we-h68cypWXkDsewno6BGQYkOnNFwN1u3mROUhLk1ctfakKCrrzZWLP8bjVm8Pj5pfLYeDZMSLEJtF43IcGSclQCExi7TV4kGNZQHbquGO7cwZI/s400/MetPapr2.jpg)
Wymieszaj wszystko bardzo dokładnie, przełóż do szklanego pojemniczka.
Wstaw do lodówki. Możesz przechowywać pastę przez kilka dni.
Pasta dobrze smakuje na świeżym chlebie. Może być również stosowana jako okrasa do ziemniaczków w ugotowanych w łupinach lub do kaszy .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz