Dziś ważny dla Polski mecz z Rosją.
Dziś przekąska biało-czerwona, aby nasi wygrali.
Koreczki-piłeczki biało-czerwone.
- 1/2 kg chudego boczku wędzonego
- 400 g serka pleśniowego typu brie lub camembert
- 2 łyżki słodkiej papryki w proszku
- szczypta chili
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka kaparów odsączonych z zalewy
- listki bazylii do dekoracji
Boczek zmiel na drobnym sitku.
Dodaj koncentrat pomidorowy, 1 łyżkę słodkiej papryki w proszku i szczyptę chili.
Ilość chili zależy od tego, jak bardzo pikantne lubisz dania.
Wymieszaj dokładnie i uformuj kuleczki piłeczki.
Rozsyp paprykę w proszku na talerzyk, obtocz mięsne kulki w papryce.
Z serka pleśniowego naturalnego (brie lub camembert) za pomocą łyżeczki do drążenia jabłek
powycinaj kuleczki - białe piłeczki.
Nabijaj na wykałaczki po jednej kulce białej - serowej i jednej mięsnej - czerwone.
Na koniec nabij kaparka.
Układaj koreczki - piłeczki na talerzu, udekoruj je listkami bazylii.
No i zaśpiewaj.....POLSKA ... BIAŁO-CZERWONI.......
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz