12 czerwca 2012

Koreczki-piłeczki biało-czerwone.


Dziś ważny  dla Polski mecz z Rosją.
Dziś przekąska biało-czerwona, aby nasi wygrali.





Koreczki-piłeczki biało-czerwone.
  • 1/2 kg chudego boczku wędzonego
  • 400 g serka pleśniowego typu brie lub camembert
  • 2 łyżki  słodkiej papryki w proszku
  • szczypta chili
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka kaparów odsączonych z zalewy
  • listki bazylii do dekoracji









Boczek  zmiel na drobnym sitku. 

Dodaj koncentrat pomidorowy, 1 łyżkę słodkiej  papryki w proszku i szczyptę chili. 
Ilość chili zależy od tego, jak bardzo pikantne  lubisz dania.
 Wymieszaj dokładnie  i uformuj kuleczki piłeczki.
Rozsyp paprykę w proszku na talerzyk, obtocz mięsne kulki w papryce.  
















 Z serka pleśniowego  naturalnego (brie lub camembert) za pomocą łyżeczki do drążenia jabłek
powycinaj kuleczki - białe piłeczki.
































Nabijaj na wykałaczki  po jednej kulce białej - serowej i jednej mięsnej - czerwone.
 Na koniec nabij kaparka.









Układaj koreczki - piłeczki na talerzu, udekoruj je listkami bazylii.







No i zaśpiewaj.....POLSKA ... BIAŁO-CZERWONI.......















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz