![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiFXGeTWSlSDqPIWy4U6R58FEuYf663EBkLAcGwZdXuosKPmSr43KeHIR4-R77slNcJt3ufbpiezOCjauodvr_edoihlVqeEuCEXSM03OjEa6mOILZsPkzmZwQU3ivwYXOxU0nLYHHXFJo/s400/SzaszTrus.jpg)
Biało-czerwone szaszłyki truskawkowe.
- 1/2 kg truskawek
- 200 ml kremówki
- 1 łyżka cukru pudru
- cukier z prawdziwą wanilią
- listki mięty do dekoracji
- patyczki szaszłykowe
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxm_SRZyrGRqF7Xot8Jhy1vC1NzmxfRP0zTXt0Yl67pifxwhlOxm4WelArBebdK5ggGkN32cvU0UqiX2-86qQ88alVorpmK5V533H8PUlFSvqYe-kMwaPLoaxXApwfnJUdiZj7SeqtDdc/s320/SzaszTrus1.jpg)
Obierz truskawki, umyj i osusz. Nabijaj truskawki ciasno na patyczki wybierając truskawki od największej do najmniejszej.
Do ostatniej truskawki wbij listki mięty do dekoracji.
Ubij schłodzoną śmietankę dodając cukier z wanilią i cukier puder.
Przełóż bitą śmietankę do szprycy i udekoruj nią szaszłyki.
Takie szaszłyki to coś pysznego
OdpowiedzUsuń