Zaraz będziecie mogli je ocenić.
Śledzik w sosie orzechowo - selerowym.
- 6 filetów śledziowych
- 1 jabłko
- 1/2 małego selera (mniej więcej wielkości jabłka)
- 400 ml gęstego jogurtu lub gęstej kwaśnej śmietany (jeśli nie jesteś na diecie)
- 1 łyżka miodu
- 1/2 szklanki startych orzechów włoskich
- sól i biały pieprz do smaku
- 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
- koperek do posypania
Śledzie wymocz, jeśli jest taka potrzeba.
Z jednego płata wytnij dekorację.
Resztę posiekaj drobno.
Do miseczki wlej jogurt lub śmietankę, dodaj miód, posiekane śledzie. Obierz seler i jabłko.
Do miseczki dodaj starty drobno seler, większą część orzechów i starte w łezkę jabłko.
Wymieszaj od razu.
Dodaj pieprz cytrynowy, dopraw pieprzem białym i solą do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz