Zamrożone w kształcie jabłuszek ładnie będą wyglądały na świątecznym stole.
Możemy przygotować je już teraz.
Masełko czosnkowe.
- 100 g masła wiejskiego
- 1 łyżka siekanej pietruszki
- 2 ząbki czosnku
- sól i pieprz biały do smaku
Miękkie świeże masełko utrzyj z posiekanym drobniutko czosnkiem, dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj pietruszkę, wymieszaj i napełnij foremkę do kostek lodu. Zamroź.
Masełko pomidorowe.
- 100 g masła wiejskiego
- 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- sól i chili do smaku
Miękkie świeże masełko utrzyj z koncentratem pomidorowym i papryką w proszku, dopraw do smaku sól i chili. Wymieszaj i napełnij foremkę do kostek lodu. Zamroź.
Możesz je zapakować świątecznie i podarować z świątecznymi bułeczkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz