![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrxIeYpTEdevS0qw_NVWK-k4RvYjUxzvf4UdpddSalvpEb7HnES10NUkCaH-rN9G22OxAdnYulGBSG9KDmtltk5NG-2Uol6zoqdNayZ2U2Pbzl5F-ku5oEOgZVy6I7fue5OR23dRCY_6J3/s400/NalWisn1.jpg)
Wiśniówka polska.
- 1/2 kg wiśni bez pestek
- 10 dag cukru trzcinowego
- 3 goździki
- kawałek kory cynamonowej
- kawałek laski wanilii
- 1/2 litra wódki
- 1/4 litra spirytusu
Owoce wsyp do słoja, zasyp cukrem trzcinowym i odstaw na kilka godzin , wstrząśnij kilkakrotnie.
Dodaj goździki, cynamon i laskę wanilii. Dodaj alkohol i odstaw w ciemne miejsce na pół roku.
Po tym czasie zlej nalewkę z nad owoców.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz