8 września 2011

Śliwki pod owsiano-czekoladową kruszonką.

Wczoraj wieczorem miałam ochotę na coś słodkiego.
Dostałam sporo śliwek węgierek od sąsiadów, więc upiekłam szybki placuszek  ze śliwkami.
Kruszonkę robię zawsze w podwójnej ilości i wkładam do lodówki, więc miałam  gotową z poprzedniego pieczenia.

Śliwki pod owsiano-czekoladową kruszonką.


1 paczka biszkoptów (ok 150g)
1 kg śliwek
kruszonka:
3 łyżki masła
3 łyżki cukru
1 łyżka kakao
1 łyżka kremówki
2 łyżki mąki
2 łyżki otrębów  owsianych
100g pokruszonej czekolady

Sposób wykonania:

Zagnieć szybko ze składników ciasto  na kruszonkę. Wstaw ją na pół godziny do zamrażalnika.
Wyłóż blaszkę papierem do pieczenia. Pokrusz  biszkopty i wysyp nimi spód blaszki.
Ułóż na nich warstwę śliwek, posyp kruszonką i wstaw do nagrzanego do 160 stopni piekarnika.


 Gdy kruszonka się zarumieni wyjmij ciasto i posyp je pokruszoną czekoladą.


Śliwki upieczone pod owsiano-czekoladową kruszonką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz