To wspaniały wynalazek na szybką przekąskę lub małe, słodkie conieco!
W ubiegłym tygodniu tak właśnie się zdarzyło i przygotowałam niezwykle proste i smaczne
Ciasteczka francuskie z owocami
- 1 płat ciasta francuskiego
- owoce : śliwki, brzoskwinie
- cukier brązowy
- 50g czekolady deserowej
- cynamon
- mąka do podsypania
- listki melisy lub mięty do dekoracji
Ciasto po rozmrożeniu lekko podsyp maką i delikatnie rozwałkuj jeśli jest za grube.
Wytnij kwadraty i ułóż je do wysmarowanych foremek muffinowych tak, by rożki wystawły.
Włóż do środka kawałki owoców, posyp je cynamonem i brązowym cukrem.
Wstaw do nagrzanego do piekarnika ( 190 st.C) i upiecz na złoty kolor.
Do gorących ciasteczek (do środka) wsyp pokruszoną czekoladę.
Podawaj udekorowane listkami melisy lub mięty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz