19 listopada 2011

Pasta orzechowo - serowa

Znudziły mi się tradycyjne dodatki do pieczywa. Wędlina, plasterek sera, pomidor......
Zrobiłam bardzo fajne pastę na chleb, więc chętnie podzielę się przepisem.

Pasta orzechowo - serowa


  • 2 łyżki masła
  • 1 szklanka zmielonych włoskich orzechów
  • 150 g topionego ementalera
  • szczypta chili


Masło stop w rondelku, wsyp orzechy i przesmaż je krótko ciągle mieszając.
Zdejmij z ognia, dodaj ser i chili - wymieszaj dokładnie.Przełóż pastę do miseczki.
Odstaw w chłodne miejsce , by pasta ostygła.


Podawaj  do smarowania pieczywa .

 Najlepiej smakuje z domowym razowcem.










Smacznego!
Jeśli lubicie smak sera i orzechów - polecam!

1 komentarz:

  1. Serek na kanapki z orzechami uwielbiam, wiec i ta pasta na pewno przypadlaby mi do gustu.

    OdpowiedzUsuń