![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiNrAONfpjnAf7h9GJECH54i5kq5mw0Xmq0GCAdTCIuZX-mN2EUbpzCinr0RQ6HeB7R9KpIRViCjNGdrcMcpM6yTqJFSsaRf0l3BzTv6Wh1lOB6LgZmN17u_iHfyAcmcqKG2_3to5aWw70T/s1600/PlaSerTru.jpg)
Racuchy jogurtowe z truskawkami
- 400 ml jogurtu
- 2 jaja
- 2 łyżki otrębów owsianych
- szczypta soli
- 1/2 łyżeczki sody
- mąka pszenna (ile zabierze)
- 1/2 szklanki jagód Goji
- 1/2 kg truskawek
- olej roślinny do smażenia
- płatki z dwóch róż pachnących
- śmietana wiejska
- cukier brązowy do posypania
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgM13xP3OYncnsIrca2QQWLZxe8tQ7Ty6XsDxPEnyCkSgjrwJscUeM6djOyqtrU2i6kv-kAOP0oZTMeMF44oSvlJTtRhQIzmVfOcH3PNhtaOITDg0ddMs7DdmAnc7jXMlNkV2Zmrj329hAR/s1600/PlaSerTru1.jpg)
Rozkłóć jaja z jogurtem, dodaj szczyptę soli, otręby. Mieszając dodawaj mąkę w takiej ilości, by powstało ciasto o konsystencji gęstej śmietany.
Dodaj sodę, jagody Goji - wymieszaj dokładnie.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjA8vc6Nvc1BbYYDEkLK4lHP4MuZAFY940gG3B4Tu0uuF3OKTzBBr7r5gQQzWuiL_KWN4tqJ3LuNIWmv3u_SvPnIzTfNgV99zOfTtgNKsV170BmwxvAoCc04qMebrp2iFif1EI0wl7RlDDv/s1600/PlaSerTru2.jpg)
Smaż racuszki na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Odkładaj je na papierowych ręcznikach by odsączyć nadmiar tłuszczu.
Umyj, obierz i osusz truskawki.
Podawaj placuszki z truskawkami polane śmietaną, posypane cukrem i płatkami pachnącej róży.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz