Racuchy jogurtowe z truskawkami
- 400 ml jogurtu
- 2 jaja
- 2 łyżki otrębów owsianych
- szczypta soli
- 1/2 łyżeczki sody
- mąka pszenna (ile zabierze)
- 1/2 szklanki jagód Goji
- 1/2 kg truskawek
- olej roślinny do smażenia
- płatki z dwóch róż pachnących
- śmietana wiejska
- cukier brązowy do posypania
Rozkłóć jaja z jogurtem, dodaj szczyptę soli, otręby. Mieszając dodawaj mąkę w takiej ilości, by powstało ciasto o konsystencji gęstej śmietany.
Dodaj sodę, jagody Goji - wymieszaj dokładnie.
Smaż racuszki na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Odkładaj je na papierowych ręcznikach by odsączyć nadmiar tłuszczu.
Umyj, obierz i osusz truskawki.
Podawaj placuszki z truskawkami polane śmietaną, posypane cukrem i płatkami pachnącej róży.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz