Deser z pierwiosnkiem
- 400 g twarożku wiejskiego
- pół szklanki jogurtu lub śmietanki
- 8 kruchych herbatników (najlepiej pełnoziarnistych)
- 2 łyżki drobnych rodzynków
- 2 łyżki rodzynków w czekoladzie
- 4 łyżeczki galaretki z pigwy
- listki melisy i pierwiosnki do dekoracji
Twarożek rozgnieć z jogurtem lub śmietanką za pomocą widelca.
Do 4 pucharków ułóż warstwami po 1 skruszonym herbatniku, warstwie twarożku posypaną drobnymi rodzynkami (jeśli są duże możesz je posiekać).
Następnie posyp deser pokruszonym herbatnikiem i drugą warstwę twarożku .
Górę posyp rodzynkami w czekoladzie, ułóż galaretkę z pigwy.
Udekoruj pierwiosnkami i listkami melisy.
Bardzo lubię takie deserki, a kwiaty też chętnie bym zjadła, można?
OdpowiedzUsuńJasne że można - są jadalne :)
OdpowiedzUsuń