To wspaniały wynalazek na szybką przekąskę lub małe, słodkie conieco!
W ubiegłym tygodniu tak właśnie się zdarzyło i przygotowałam niezwykle proste i smaczne
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiRJwgIK8wXhZAbymh2TGDLRAbhUUKqcvp2Qe2P1UA2wme-4ExBbaGUimvnweyqfulC3MBlVgcHJHJQViBtLFGfxd7hsiHtpewqkGe3nZB86SsiMr_rVmsRcv6ANugGqMQrQVsu6dQ_OZgd/s320/OwoFranc1.jpg)
Ciasteczka francuskie z owocami
- 1 płat ciasta francuskiego
- owoce : śliwki, brzoskwinie
- cukier brązowy
- 50g czekolady deserowej
- cynamon
- mąka do podsypania
- listki melisy lub mięty do dekoracji
Ciasto po rozmrożeniu lekko podsyp maką i delikatnie rozwałkuj jeśli jest za grube.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhs1glVlhkcpJvzv9joF8V5TYIE2Hcjmr1Wd5b0BWBZM4i4GKL37BqPeBabDI_qRQuz9xjy3cCYIZwzfDl1kU8BV1HvV64JysEdIvHieYocG48BonPCC8RRbiKfuCyI57gZdRryzm_gTSpW/s400/OwoFranc2.jpg)
Włóż do środka kawałki owoców, posyp je cynamonem i brązowym cukrem.
Wstaw do nagrzanego do piekarnika ( 190 st.C) i upiecz na złoty kolor.
Do gorących ciasteczek (do środka) wsyp pokruszoną czekoladę.
Podawaj udekorowane listkami melisy lub mięty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz