29 sierpnia 2011

Pieczeń z makaronem

Jeśli zostało z obiadu kilka kawałków pieczeni  w sosie można przygotować szybkie danie.
Wystarczy ugotować makaron, a na bazie pieczeni przygotować sos.

Pieczeń z makaronem


  • kilka plastrów pieczeni z sosem
  • 300 g makaronu drobnego (muszelki, świderki)
  • 2-3 pomidory
  • pęczek bazylii
  • sól i pieprz czarny do smaku
  • 100g żółtego sera
Sposób wykonania:
Zagotuj wodę na makaron i ugotuj go aldente.
Pieczeń pokrój na zimno w kosteczkę.
Pomidory obierz ze skórki (po jej sparzeniu) i pokrój rónież w kosteczkę.
Zagrzej sos, dodaj do niego pomidory, dopraw do smaku i poduś pomidory w sosie.
Dodaj mięso i posiekane listki bazyli.
Gdy sos z mięsem będą gorące połącz go z makaronem.
Podawaj danie  od razu posypane startym w łezkę żółtym serem i udekorowane listkami bazylii.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz