Wystarczy ugotować makaron, a na bazie pieczeni przygotować sos.
Pieczeń z makaronem
- kilka plastrów pieczeni z sosem
- 300 g makaronu drobnego (muszelki, świderki)
- 2-3 pomidory
- pęczek bazylii
- sól i pieprz czarny do smaku
- 100g żółtego sera
Sposób wykonania:
Zagotuj wodę na makaron i ugotuj go aldente.
Pieczeń pokrój na zimno w kosteczkę.
Pomidory obierz ze skórki (po jej sparzeniu) i pokrój rónież w kosteczkę.
Zagrzej sos, dodaj do niego pomidory, dopraw do smaku i poduś pomidory w sosie.
Dodaj mięso i posiekane listki bazyli.
Gdy sos z mięsem będą gorące połącz go z makaronem.
Podawaj danie od razu posypane startym w łezkę żółtym serem i udekorowane listkami bazylii.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz