bardzo łatwo jest uprawiać w donicach. Są odporne na choroby. Dojrzałe na krzaku samkują wspaniale.
Małe pomidorki świetnie nadają się do dekoracji potraw
na przykład do dekoracji
Surówki z fenkuła i kiszonej papryki.
- pół sałaty lodowej
- 1 niewielki fenkuł
- 1 jabłko
- kilka cząstek kiszonej papryki
- 2 łyżki startych migdałów
- natka pietruszki
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka oliwy extra
- sól, pieprz biały do smaku
- pomidorki koktajlowe do dekoracji
Sposób wykonania:
Oczyszczone warzywa , sałatę i fenkuła posiekaj, jabłko zetrzyj na tarce.
Dodaj posiekane paski papryki kiszonej oraz kilka gałązek posiekanej natki pietruszki - wymieszaj. Dodaj miód , oliwę i starte migdały.
Dopraw solą i białym pieprzem. Podaj surówkę w miseczkach udekorowaną pomidorkami i gałązkami pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz