Budyń czekoladowy polany gęstym sosem malinowym udekorowany owocami,
co wy na to? Polecam tym którzy lubią świeże owoce.
Budyń czekoladowy z sosem malinowym.
- 1 budyń czekoladowy
- 1/2 litra mleka
- 5dag czekolady deserowej
- 2 łyżki cukru
- 1 szklanka malin
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki miodu
- 1 szklanka różnych owoców do dekoracji
Sposób wykonania:
Ugotuj budyń na mleku z dodatkiem cukru.
Do gorącego budyniu wrzuć kostki czekolady i wymieszaj na
gładko.
Rozlej budyń do miseczek.
Na rozgrzaną patelnię wlej miód i rozgniecione widelcem maliny.
Przesmaż je chwilę dodając na koniec łyżkę masła.
Wymieszaj sos i polej nim budyń. Udekoruj owocami.
Tym którzy lubią ciepły budyń - podaj od razu, pozostałym podaj po ostudzeniu.
Ja się zaliczam do tych pierwszych.
Ja tez zdecydowanie wole cieply budyn - a taki domowy, w dodatku z malinami, chetnie bym zjadla!
OdpowiedzUsuń