25 sierpnia 2011

Budyń czekoladowy z sosem malinowym.

Czasem prosty deser może dostarczyć wielu wspaniałych doznań smakowy.
Budyń czekoladowy polany gęstym sosem malinowym udekorowany owocami,
co wy na to? Polecam tym którzy lubią świeże owoce.

Budyń czekoladowy z sosem malinowym.


  • 1 budyń czekoladowy
  • 1/2 litra mleka
  • 5dag czekolady deserowej
  • 2 łyżki cukru
  • 1 szklanka malin
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki miodu
  • 1 szklanka różnych owoców do dekoracji


Sposób wykonania:
Ugotuj budyń na mleku z dodatkiem cukru.
Do gorącego budyniu wrzuć kostki czekolady i wymieszaj na
gładko.
Rozlej budyń do miseczek.
Na rozgrzaną patelnię wlej miód i rozgniecione widelcem maliny.
Przesmaż je chwilę dodając na koniec łyżkę masła.
Wymieszaj sos i polej nim budyń. Udekoruj owocami.
Tym którzy lubią ciepły budyń - podaj od razu, pozostałym podaj po ostudzeniu.
Ja się zaliczam do tych  pierwszych.

1 komentarz:

  1. Ja tez zdecydowanie wole cieply budyn - a taki domowy, w dodatku z malinami, chetnie bym zjadla!

    OdpowiedzUsuń