Błyskawiczna, zdrowa i smaczna Fritella! Co chcieć więcej?
... aa możecie użyć innych chrupiacych warzyw (selera naciowego, kalarepki, groszku ... itp)
ale i możecie zjeść ją na śniadanie.
Zakręcona Fritella z fenkułem i pomidorkami
(1 porcja)
- 1 szklanka ugotowanego makaronu (świderki, kolanka, muszelki itp)
- 1 niewielki fenkuł (koper włoski)
- 1 niewielka cebulka
- 3 jaja
- garść pomidorków koktajlowych
- sól i pieprz do smaku
- starty sera typu parmezan do posypania
- 1/2 łyżeczki masła sklarowanego
Do miseczki wsyp makaron, Obierz koper i cebulę po czym pokrój (lub zetrzyj) je na cieniutkie plasterki. Rozkłóć jaja i wlej je do miseczki - dopraw sola i pieprzem - wymieszaj.
Na rozgrzanym na patelni maśle usmaż fritellę z dwóch stron odwracając ją za pomocą talerza.
Ułóż na talerzu rumianą fritellę, rozłóż pomidorki pokrojone w plasterki, udekoru pióropuszem kopru, posyp startym serem.
Użyłam w daniu makaronu z serii
Lubella Classic Świderki nr 19
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz