![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQs4BR8fmocINbIgla9Eve1oqSb8PrgCIDL5LOHTXW1VsR3KBnuJ6El4zskTRheYZCQQ_SXcIsf4dO_cxejntegiyFFmbA_LkTf9yLZGLuUQxvZ2uK8HJXtBJpUdv9XP_L47nLD8HP0Wcm/s640/DesMarakChia.jpg)
Pudding kokosowy z chia i marakują
- 200 ml mleka kokosowego
- 2 łyżki nasion chia
- 1 łyżeczka ksylitolu
- 2 duże owoce marakuji
- listki mięty lub melisy do dekoracji
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhmnP7807sG3qK6DAaUYzILhVJwe0oo9lWvg3e3rO9tfTZoU8MwEPDpgmuimSsdV4WHFAWoRI4hzNuiC8czMcDKoUZ5oh7tzLrumslXa1yBd9nj-rfXsSAKFe3CcvkkU9DBq6Ntrf_W29QG/s320/DesMarakChia1.jpg)
Do litrowego słoika wlej mleko kokosowe, dodaj nasiona Chia i ksylitol. Zakręć słój i wstrząśnij mocno.
Wstaw na kilka godzin do lodówki .
Przełóż pudding do salaterek. Przekrój owoce marakuji. Wyjmij łyżeczką zawartość owoców i polej nią pudding.
Udekoruj listkami mięty lub melisy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz