![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0N8-dn8Ab1Dzyi5I8boH_hVU9gMoSaQjICGJtry6jMsYgnA2XwkhVwjR2CSHnsgN-5e2VUhkTgxnjaYfU0WQ1hyphenhyphenshQiOCr5v1eCWsC7sTRssZHVERV-nlKYzo9NKYszqt1_zzCiwvplS-/s400/KoktArbuz.jpg)
Proponuję schłodzonego arbuza w szklaneczce z linonką i szczyptą chilli.
Arbuzowe orzeźwienie
- 1/2 średniego arbuza
- sok z 1 limonki
- syrop z agawy do smaku
- szczypta chilli
- listki mięty do dekoracji
Obierz miąższ arbuza ze skóry i pestek krojac go odpowiednio w plastry.
Cztery plasterki pozostaw do dekoracji.
Włóż miąższ arbuza do wysokiego naczynia i zmiksuj go za pomoca blendera.
Dodaj sok z limonki, syrop z agawy do smaku.
Ilość syropu zależy od tego jak słodkiego użyliśmy arbuza.
na końcu dodaj szczyptę chilli.
Podawaj w szklaneczkach po schłodzeniu udekorowane listkami mięty .
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiXBqRadJTluEGMqZTn9hyphenhyphenoWwl6eA0ht4uuxHg_rtdBqOT67eidRrsm8fgVonooVtVNYKWLAvTYAtTJb4ZE7ecQhOxri8Fx9G290y3GBc1d67TYRoZWgea733or0hvudxpiN7fTAUFnAegD/s640/KoktArbuz1.jpg)
Chcę!! U mnie w tym zakichanym bloku już jest okropnie goraco!
OdpowiedzUsuń