![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTTnV73sjoHk6y4OuafaMVwKlersEIyYpesnwOvD7rMZ-_0EVF0Y5KnNEoQbpZIL_aMkKfNA4Ur5DMpOpDfGnS6aZsdxcwDTqOkYTdVLciB2bj5Rb8J4E2S6BVcnCUgssNcdWmLfrDEZ5B/s640/BotwRyz.jpg)
Botwinka z ryżem i wkładką mięsną
- 1 pęczek botwinki
- 1,5 litr rosołu wołowego
- gotowane mięso z rosołu
- 8 łyżek ugotowanego ryżu
- sól, pieprz do smaku
- 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
- sok z połówki cytryny
- 1 łyżeczka miodu
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi737YcROMMNT1cTUCaEDpswn6U07fOr30QwLXFnuvwKc9nAkEcJig2tK3N7jjaPSPB3SWhkqGF0nvMyIvKURGGlTlxvc5oB0dDWZdsypLI1KQoKFJNhPcBr0pgTsHode9FSIz4cSj0pjdl/s200/BotwRyz2.jpg)
Obierz botwinkę. Liście i buraczki pokrój drobno.
Włóż botwinkę do garnka. Zalej bulionem, dodaj pieprz ziołowy i gotuj do miękkości.
Dopraw zupę solą i pieprzem, Dodaj sok z cytryny i miód.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj7iiHFgSn3jfriXyO6QuhmWvZuLJrP_Up1nYwepOVYdUzXPg30-PmKychr5pe5iUiW1IsXtQXWcTeER8eYkdcm-ZSUjub3ryheZUeGziXBhvkjj1mCXmhPLLyJPwSradlrwRO4enJnoiV_/s200/BotwRyz3.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6ZyhjfrNp3jQ_Kr4NZhbY9VdI66ABkDfn-5hLFF5Y4yNAaMmXk1f7Bg4Icw5CXBucauDuawpzW3CjUizGw7oHawrqYSJiG_a7Tm7lt6Qi_PMi7eisA8QJ5lIkCBe-5V_AakAh4VjghbgJ/s200/BotwRyz4.jpg)
Gotowane mięso pokrój w paski.
Wyłóż mieso i ryż na talerze. Zalej goracą zupą. podawaj od razu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz