Truskawki, truskawki .... trzeba je jeść teraz, bo za chwilę będzie już po sezonie.
Miałam pod ręką owsiankę z jabłkiem i cynamonem firmy "Kupiec". Z truskawką skomponowała się bardzo dobrze.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhFrBuei2VIgJaxkPsYkN9oP_qqcPoGPQdrxsKPg7_CFVoK6a09gzvTfjt4cGxUKQRZh-GEKBTvHn96GCQ86wWOrUdE7iLKJ5OCaaCRT6TK_sfgJckyrINSM8UT6IIwSFvsNSdXD6C0kbX7/s640/OwsTrusk5.jpg)
Owsianka z musem truskawkowym i twarogową kulką
(2 porcje)
- 4 łyżki owsianki jabłko i cynamon
- 40 dag truskawek
- plaster twarogu wiejskiego (ok. 10 dag)
- 2 łyżki gęstego jogurtu
- listki mięty do dekoracji
- cynamon do posypania
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgyUsan6Io2oVf_IllnF2SFwIY9plYAlRg-8O_qrbdIVn08HbyT7-RI9xzwoS-eTWQfrx8cDFjLAwLAKFQCEFHKQSx90IDY4Osmmx_bfEKIAXHGhqNi4omPBGEL-V-JQ4Q7xswwtgHJueh7/s200/OwsTrusk1.jpg)
Umyj i obierz truskawki.
Zmiksuj je blenderm na gładki mus.
Do twarożku dodaj jogurt i rozgnieć go dokładnie.
Zrób z twarożku dwie kulki.
Oprósz cynamonem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz