![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg5EukgT-ac8ou8L1Gx7Fc30mEUV1Xa4hAOBJ1BvqBGIaRUXV_aNwGWY0zb9uoa_1K5SGRJiTSeRBaBiy-DtogVZaw3dRu0zt4yAAYZkoE5C3IYJkYfYmMNmXA-WQIZIIaLD234G5zVSpEb/s400/DesJezChia.jpg)
Mam nadzieję, że nie zanudzę Was deserami z szałwią hiszpańską.
To już jak na razie ostatni jaki jedliśmy w poprzednim tygodniu.
Dziś planuję koktajl truskawkowy z dodatkiem chia. Jeśli będzie smaczny zrobię fotki i opiszę :)
.. a chyba będzie :)
Budyń CHIA z jeżynami i kokosem
- 100 ml mleka kokosowego
- 200 ml jeżyn w lekkim syropie
- 2 łyżki nasion chia
- 2 łyżeczki wiórków kokosowych
- 2 łyżki śmietanki kokosowej
- gałązki mięty do dekoracji
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgjmh6JGLxrqfxFJTADjdnQNixhKaF85iAO6Whv24MyVjLE_P-aLxJ68di5tkDjZun4YjkL9e5G2Ag4XxkgQPzqP2tag6ehYEjjcJjEKHMRxrRsznDKf0NHy9wOWzGiUfWd1Yzgaq0N3afZ/s400/DesJezChia2.jpg)
Do litrowego słoika wlej mleko, dodaj jeżyny razem z syropem i nasiona Chia.
Zakręć słój i wstrząsaj mocno.
Wstaw na kilka godzin do lodówki (najlepiej na noc). Przed podaniem przełóż deser do salaterek. Polej deser śmietanką kokosową.
Posyp wiórkami kokosowymi.
Udekoruj gałązkami mięty.
PYSZNY, A ZARAZEM LEKKI DESER!
OdpowiedzUsuń