Miałam wiele pomysłów na danie z ryb lub owoców morza.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJ6CHdSzHCr6XL7Z6aK14kBhoHYNytqC7g9VoFl2TM3Dt4lAOvEjqOxbzZaQNTrPI2HxVHj6Ds1YYfYokloSIkCkhhQ11v_5k6I2t_PnDNBLv5iNIuGcssjgObzo2t4EpZhcLKyPndcSQ/s400/Sa%C5%82atka+krewetkowa1.jpg)
Sałatka krewetkowa.
- 500 g krewetek koktajlowych
- 100 g masła czosnkowego Lurpak
- 1 biała rzodkiew
- 1 cykoria
- 1 peperoni
- 1 papryka czerwona
- 3 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżka miodu
- sól do smaku
- pieprz czarny do smaku
- 12 szt pomidorków koktajlowych
Rozgrzej na patelni masło czosnkowe, wrzuć na nie krewetki.To podstawa sałatki.
Smaż je w masełku kilkanaście minut z dodatkiem posiekanego miąższu papryczki peperoni mieszając kilka razy. Na gorącą patelnię wrzuć pokrojone listki cykorii (bez gorzkiego środka) - skrop sokiem z cytryny, dodaj miód. Mieszaj. Zawartość patelni przełóż do miski. Obierz pozostałe warzywa.Dodaj pokrojoną w słupki rzodkiew i paprykę słodką. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Podaj sałatkę w miseczkach posypaną pomidorkami koktajlowymi i świeżo mielonym pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz