![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFL_lhpfusxHDSykT3KOet4axV_7ppM8T-io1sBVvJTawsiFZYgSR46oxs_X76kJIAtx3n6g_dGWeR9UzhKX2Lth5A0vanT_adnsVkB7nxTLsM5ca_RkGF07Rofc2ISq7Nqyqw8kGzG3vf/s640/PaprJaj5.jpg)
Papryka zapieczona z jajami
- 1 czerwona papryka
- 2 jaja
- 1 łyżka śmietany wiejskiej
- 1 niewielka cebula
- pęczek rukoli
- 1 łyżka masłą sklarowanego lub oleju roślinnego
- kilka ziaren jałowca
- sól, pieprz do smaku
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjgvWSQCOY-OeNLvUMUKPh0CauZE8mhl9gAe9uf6PJId6sNQUfqK6sMSoNzLYLPzBLBIxl8-2ic36YExxZxh8HOWcKDqF65rPI9_fEV_cr_7vxB5Hc7gg_vt_CZQ_LDYNMG2reTgvl6qrZM/s200/PaprJaj2.jpg)
Umyj rukolę, pokrój ją drobno pozostawiając trochę do dekoracji.
Zeszklij cebulę na łyżce oleju lub masła.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4y3ALQv-UJNNZyEFgRYA3ArGb0ADvHYatLXGEEFvobDPbSbSqtuxLUxoNQxosen2thAyMQKqKhQ_sLwLp0K2-SvLX0v69eQlLiZT0soRXBKi4BUzG5yhTYhUDO_KpD3I-fpjtBwpFyucu/s200/PaprJaj3a.jpg)
Dodaj dpokrojoną paprykę i przesmaż ją kilka minut po czym zmniejsz ogień.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxMNxWb1_eqFEbvIwIK0zhHSsHZ5jE4fqA7bt4XwIXVH2OGkVu-au6WQBcX9UbVCg1BKG6XaIaSOW7UdFH-2Dx73_9WCzYNDtWyPyGa8ZKuF8So8uSNzTrtgtbKGsgzXRkzbRhzZvCSbU4/s200/PaprJaj3b.jpg)
Wybij jaja do miseczki, rozkłóć je widelcem po czym dodaj rukolę. Dopraw solą i pieprzem po czym wlej na patelnię. Dodaj utłuczony w moździerzu jałowiec.
Smaż wszystko na małym ogniu z jednej strony,
Zsuń na talerz i przełóż na patelnię. Smaż z drugiej strony do chwili aż jaja się zetną.
Wyłóż danie na talerz , udekoruj rukolą. Posyp odrobiną pieprzu i jałowca.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz