![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-LFEfXcOpQ6NBMwgJYcpUXzREkFEglNJVgargVs0tf_3CCbMXqkzAsJDMagblkv1A-eCd19OYv68WCQfVGoIBoyPASSWb8sTON4ui7BNBtyEbxeKFfOe4uZjFR41iDCP1Ktrs2dpJqao/s400/mus2.jpg)
Mus z papierówek z owocami i miętą.
- około 1 kg papierówek
- pęczek listków mięty
- cukier trzcinowy do smaku
- szklanka owoców jagodowych
- woda - najlepiej źródlana
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiDJdv5LmAK-EMooxVzlYwlUYfBBrRErYfL-AVYtd7FpwFEyn89hfUll2dUtfEn7P2xr4VDfBQ438MTppUnQkYR07uVnv4RFkn9-5R4cu2uuSAlDteo5YY3hxpD3Fj3Ywjgx61OIQtdPWQ/s320/mus1.jpg)
Jabłka i owoce umyj, odsącz z wody na sicie.
Z jabłek wyjmij gniazda nasienne przekrawając je uprzednio na ćwiartki.
Wsyp je do rondelka i zalej małą ilością wody (do połowy owoców).
Dodaj kilka całych gałązek mięty i wstaw garnek na ogień. Gdy jabłka będą miękkie (po okolo 10 minutach)
wyjmij gałązki mięty, a jabłka przetrzyj przez sito.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJ5KAU21A33ybDLgV5whyphenhyphengHWNSyHi6dsDKq_esbYuSD4VUTWt7PgFT66w8VaMQHRMTZL3x_f014FMr9r9nKocUFokHkSsmgI9WIaqy-dBnbPYmjYShijZGtdx0k2UFDuh8-G3oavmKJQc/s400/mus3.jpg)
Dopraw cukrem trzcinowym do smaku mieszając , by się rozpuścił.
Po ostudzeniu mus przelej do miseczki, ułóż na górze owoce i listki mięty.
Możesz również od razu umieścić porcje w salaterkach.
To prosty, pyszny i zdrowy deser, zresztą spróbujcie sami!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz