Tylu jest miłośników kaszy perłowej ilu tych, co za kaszą nie przepadają.
Faktycznie sama w sobie kasza nie jest zachwycająca, jednak dodatki moga spowodować że zmieni swój nijaki charakter.
O takiej kaszy chcę dziś napisać.
Ugotowałam al'dente kaszę perłową "Kupiec" po czym przesmażyłam ją z pewnymi dodatkami.
Przeczytajcie przepis.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj-HKPZKLL9pvbxjY0YrqLG9Ck2zmGancwuQ65Ir9ZsGhKFePLGSEDMOHHmYQxHQE08hvEdQUr6vyzpv-BgYIX9u55nbxLvBumGdtD7Lm1HSUwlj5dRUazxMr1pzSz0-Dz9w9ujo_ZpajpA/s640/KaszCh.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiKD4aq_FTnE3qVskJ1qCzlrEcjk6CdwuAel21Gk38_-wXqTm0fdCi6JUNnGjxehB0Xxp9VvsRJQbvbbTU0zI-g9KAVMi4-aSKfyH8Na9nBMC3T4MYBj_yCKRmh7Jo9V7vfOw6TvkcznJnW/s320/KaszCh0.jpg)
Perła z charakterem
- 2 woreczki ugotowanej al'dente kaszy Kupiec
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- 2 łyżeczki pasty z ostrej papryki
- 4 łyżki upieczonej z tymiankiem i zmiksowanej dyni
- sól, pieprz, imbir do smaku
Zagrzej olej rzepakowy, dodaj pastę paprykową i zmiksowaną dynię.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh4zK2TWKnkTfwTvp7EwSxYDPXtEgcFqSfjGZF7cyS9zCa9M4oI69fwMyZ-UJiwhOl7jtt0df3QP0-3tRJIjneyJYrzU789JC-8W4vJSwgksl2AT2iDDCAhtxy8rwZwKWQOU76AddDPJPwn/s320/KaszCh1.jpg)
Dodaj kaszę, wymieszaj wszystko razem i podgrzewaj powoli.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjHkikhbALtKwGKk6h5T-dj5rdU69AxlC6bCgMONO4Ab6nwn9hzEyk1gJB7wKDSTNLX1r_eicAWNUu6LSjCOeTgtWnoh1ovQoB-ywU7rbPm4dIWwQFKi9z1ocw1lwnI8TFbWzoangU5KYp5/s200/KaszCh0c.jpg)
Dopraw kaszę solą, pieprzem i imbirem do smaku.
Podawaj kaszę z dowolnym mięsem i surówką.
Ja podałam kaszę z pieczenią z szynki wieprzowej oraz surówką z kalarepki.
Ja Ninko uwielbiam kaszę perłową, i u mnie w domu też taka najlepiej lubią. Co prawda ZAWSZE domagają się gulaszu z serc z tą kaszą...
OdpowiedzUsuńKasza z gulaszem jest pyszna - wcale się im nie dziwię !
UsuńApetyczne danie!
OdpowiedzUsuńApetyczne danie!
OdpowiedzUsuń