Szybko i prosto, a efekt smakowity !
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhmJtTay0YyTas7vPTUOcADJpCi0JX_EpHTAzpiL7bvBYQepUhQc8QqEiVh0CFmdUTx2QQ0D-GfdskR5NPmOH6avwRXHMYDE4LgKwllZ9GsR6-t0qpE9uU4QK8zJYYkfI1U-Q1AEg1OAZX5/s640/CiaRabarb.jpg)
Ciasto kakaowe z rabarbarem
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżki kakao
- 4 łyżki oleju słonecznikowego
- 1/2 szklanki cukru
- 2 duże jaja
- 1 pełna szklanka przecieru jabłkowego
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 5łodyg rabarbaru
- 4 łyżki cukru brązowego do posypania
- bratki i mięta do przybrania
Obierz rabarbar i pokrój łodygi na połówki.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJkvgmqKu_mtJ3bbYY_OdMfPfi1ptkNHxuZM2r65dl3POYuJ_dzbgtqKumRnXKulep3wOoiEvZkvuoj3HwTDXBkh_mzLvF6jwNs_eXr-5wqm6J6VfMsjrjvhEfQ1j1kq2mtw8amuTx3CS4/s320/CiaRabarb1.jpg)
Wyłóż ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia formę .
Na górze ciasta ułóż łodygi rabarbaru i posyp cukrem.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEji0-uF41zrpcyp7QiC05WTajGvPN2rIkqQrOCvFa5yyn_GqsFncT7q4nZYS9O37dEccpHMXr7SagKaOzPsJtrRE8ghFmG1pcJK3NptNYuIppRpzjdF3yrOEcsqo4C_Hywa3iZRsUsDLajf/s320/CiaRabarb3.jpg)
Upiecz ciasto w temp. 170 st C do suchego patyczka. (około 35 min)
Po wystudzeniu przekrój ciasto na kwadraty. Podaj udekorowane bratkami i mietą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz