![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhPJ2wsgbPuvRZMbJDBQ_XG5ZV4pR37lrxpZhXjbJ2fIR-LO3KBu23lu2NzL_YmjGELyHGBY2rpy6Kk7zJIBnYVDu9Wgu2TOADDPksw2_RLTFG-_6w_4NFF6FBx4QEO5Bmjm0xInQQK0vh3/s1600/PoduszFasz.jpg)
Poduszki pszenne.
- około 50 dag maki pszennej białej
- 3 dag drożdży
- 2 łyżki oliwy z oliwek Extra V.
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soli
- 1 szklanka letniej wody
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgDtbAsUBnC1_5julHR0BIvNRgjv5Rr4yUv0lrs5XddfgEelirsuy-IcZQlbVhRzensewVlrFzbcQRCq111TQpqC82sFZXjIQc6g1a8ihuVx0CK7cFUOhIhmm1X1-GRP1u08eiYWaBkleVl/s1600/PoduszFasz0.jpg)
dodaj łyżeczkę cukru i wymieszaj. Pozostaw na 15 minut do chwili, aż drożdże ruszą.
Dodaj pozostałe składniki ciasta i wyrób gładkie ciasto (robotem około 5 minut).
Pozostaw je na pół godziny do wyrośnięcia w ciepłym miejscu.
Wyrośnięte ciasto wyrób ponownie, rozwałkuj je na placki o grubości 1 cm.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYH6MOEOGv4E83pQgzWF_TSyWCozXfPwfFR69NIqutwvjqTBIDF02lvUYEZNqnPsJ-stBmVY0kGmlbKjH_x7iufNuYaChgxOYLxvq6ejmHNDPNV34IeI_VGf3tNeuSwyxAWlrY0xh3_OX_/s1600/PoduszFasz1.jpg)
Gdy ciasto trochę podrośnie wstaw je do nagrzanego do 180 st.C piekarnika.
Upiecz na złoty kolor.
Tak upieczone chlebki przekrój i nadziej tym, co lubisz.
Czerstwe pieczywo przed podaniem zagrzej w tosterze na stelarzu do bułek.
Ja moje poduszki napełniłam szynką pieczoną, serem i szpinakiem.
Nie mogło zabraknąć odrobiny sosu pomidorowego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz