Kupiłam na targu czarne jagody, chyba już ostatnie w tym roku.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgr7ob4DHsJ1f-vJqfRlFra4cuk-5ZJ6crDAqJEYRacLAsaqQ9vAwj1Rhh6c1SVzH0lwkHK0zkKxxyp3jj_ux196OY_5DQq6Qoq4NAQuIOyk72C7y1QHni__Elm2D_ypXsBq0vPIS9ZVSdc/s200/Jab%25C5%2582kaSp.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiUBxyS9aSklfyvUJdSIG0BjXXUnSVdZFDDqPHCXh9lubAWaRhshE274W0LMvpHAfvKqS9de-r5sXx-uFjDVJX65Ny3l2f6tTexG00MrS7tm0mAcCAmTyDtjso_ABOSLWYLcJCijznaFHx5/s200/Jagody.jpg)
Zrobiłam więc delikatny mus jagodowo-jabłkowy.
Mus jagodowo-jabłkowy.
Sposób wykonania:
Umyte jabłka pokrój na ćwiartki, wyjmij gniazda nasienne i rozparuj w małej ilości wody.
Przetrzyj jabłka przez sito wprost do rondla, dodaj umyte i przebrane jagody.
Dodaj cukier wg własnego uznania - mniej lub więcej.
Ciagle mieszając trzymaj garnek na wolnym ogniu, aż mus trochę zgęstnieje.
Jeszcze trochę cierpliwości, a mus będzie gotowy.
Jeśli jabłka których użyłeś nie sa kwaśne możesz dodać sok z cytryny.
Jeśli nie zużyjesz musu w najblizszym czasie musisz go zawekować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz