Pojawia się ona w sklepach dość obficie, gdyż niektórzy wycinają dyniowe głowy w ramach
tradycyjnego święta Halloween
Dla dzieciaków to świetna zabawa wyciąć takie straszydło dyniowe.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhmbgaK3mWXfs7wqQ8voFujMw2AG8SNMs8K8zlHnkt43Ik2lGDUXABvggt0j2NFynAqfDt4VE5L30Vo8O3y50LVtz2Vkarif2QPP0ub1mrwRDH5UINGs2aNS_AJRDaPkQROl4ETm4M5aeCY/s400/DynHallow1.jpg)
Dla mnie jednak to wspaniałe i cenne warzywo.
Dynię można przygotować w zalewie słodko- kwaśnej, taką potrawę właśnie pamiętam z dzieciństwa.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjENDEkqjkdjjl4EDrXj5eBN05ISsafAGjYZhUL9iLLnpN9wyTr9W4rP3GzUkJF_9h5Yqa6babZmDIhxE7N_151GJ1t12YB7pkZnrLir4j-Nk-Or25KmYi4IwLtPkDZkdYoFPhQNPz9_sIQ/s640/ZupaDyn.jpg)
Na fotce zupa jarzynowa z dodatkiem różnych warzyw (w tym pomidorów i papryki) a także ze sporą ilością pokrojonej w kostkę dyni.
Zupa w wersji obiadu jednogarnkowego - z dodatkiem paseczków szynki.
Polecam taką kolorową mozaikę na talerzu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz