![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVqa56H0hyphenhyphenk-wfaQ7nZkfp3irPYdkHSnGm4rqRLOu7B7wp_0wd-dSOkAChC64rmZ8fe8-NelIWyCnAKPA7PVHQsoE3h-E3Wi-5rdn0X5lpuKM9lH0m2EK_C_zTWW4oxYihUXYd9KXkgF5d/s400/DesWal.jpg)
Składniki:
- 1 budyń czekoladowy
- pół litra mleka
- 2 łyżki cukru
- 100 g czekolady deserowej
- 4 łyżki konfitury wiśniowej
- szczypta chili
- 4 marcepanowe kartofelki
Sposób wykonania:
Ugotuj budyń czekoladowy na mleku z dodatkiem cukru.
Do gorącego budyniu dodaj połamaną czekoladę i mieszaj go tak długo, aż czekolada całkowicie się rozpuści.
Nałóż budyń do pucharków. Gdy ostygnie nałóż po łyżce konfitury wiśniowej, posyp odrobina chili.
Każdą kulkę kartofelka z marcepanu przekrój na pół i uformuj z nich serduszka.
Ułóż je na konfiturze.
Wiśnie dobrze komponują się z odrobiną chili i mocno czekoladowym budyniem .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz