25 listopada 2014

Dietetyczne wrapy z Newellą wędzoną

Wrapy z Newellą wędzoną to pyszne i zdrowe danie.
Zamiast tortilli użyłam liści ka[pusty pekińskiej

Dietetyczne wrapy z Newellą wędzoną

  • 1 paczka Newelli wędzonej
  • sok z cytryny
  • oliwa z oliwek
  • sos Chilli
  • sól i pieprz czarny do smaku
  • 1 avocado
  • świeża papryka
  • 2 szalotki
  • 2 pomidory
  • garść sałat
  • 8 liści kapusty pekońskiej
  • Prażone orzechy włoskie do posypania

Pokrój obrane awokado, paprykę, szalotki i pomidora w kostkę. Porwij sałaty na kawałki.
Przygotuj sos .Wymieszaj sos chilli z sokiem z cytryny i oliwą. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Pokrój Newellę w paseczki.
Zetnij twarde części kapusty pod skosem. Ułóż warzywa i paski Newelli na lisciach, zwiń je w rulony i ułóż w szkalneczkach
Polej sosem i posyp przażonymi orzechami.


Wrapy były chrupiące, bardzo dietetyczne i pyszne!







Gotuj z Newellą

2 komentarze:

  1. Ninko, ma nadzieję, że w konkursie docenią twoją wenę kulinarną :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No niestety nie docenili :( Marzeniu.
      Chyba jestem zbyt staromodna :) i nie łapie nowych trendów.
      Ale najważniejsze że gotuję jak mi w duszy gra i to najważniejsze!
      pozdrawiam Marzyniu

      Usuń