Pięknie prezentowało się na stole, więc może być przebojem niejednego przyjęcia.
Carpaccio gruszkowo-buraczane z Newellą klasyczną
- 2 spore buraki
- 2 gruszki
- 1 Newella klasyczna
- 100 ml przecieru z malin
- 4 łyżki oleju słonecznikowego
- 1 łyżka - miodu płynnego
- szczypta chilli
- sól do smaku
- rukola do posypania
- prażone ziarna do posypania (siemie lniane, słonecznik itp.)
Buraki pieczemy w piekarniku lub gotujemy w łupinach.
Studzimy i obieramy.
Gruszki kroimy w cieniutkie plasterki. Środkowy plaster pozostawiamy do dekoracji.
Na oddzielnym talerzu układamy buraki
pokrojone na cienkie plastry. Newellę kroimy w drobną kosteczkę
Do słoiczka wlewamy mus malinowy, olej, miód. Wstrząsamy słoikiem by sos się połączył.
Doprawiamy sos solą i chilli do smaku.
Na talerzach układamy naprzemiennie plastry gruszek i buraków.
Polewamy sosem , posypujemy pokrojoną newellą, uprażonymi ziarnami oraz listkami rukolli.
Talerze dekorujemy odłożonymi plastarmi gruszek.
Cudowne połączenie smaków! Spróbujcie sami!
pysznie się prezentuje:)
OdpowiedzUsuńdobra ta newella? gdzie i za ile mozna kupic? warto?
OdpowiedzUsuńNewella smakuje jak białko, bo nim jest. To coś dla ludzi , którzy są na diecie.
OdpowiedzUsuńDopiero z aromatycznymi dodatkami zyskuje.
Wypróbuj a sam ocenisz czy warto....