2 kwietnia 2013

Surówka z jagodami Goji


O jagodach Goji słyszałam już dużo wcześniej, o jej niesamowitych walorach zdrowotnych.
zastanawiałam się nawet nad jej uprawą. ostatnio zakupiłam sporą torebeczkę. Podjadam więc te rewelacyjne owoce i dodaję  jak tylko skomponuje się ich aromat z tym co aktualnie mam na "tapecie".
Co bardziej udane kompozycje obiecuję zamieszczać :) 


Surówka z jagodami Goji

  • 1/2 szklanki owoców Goji
  • 1 fenkuł
  • 1 jabłko
  • 1/2 sałaty lodowej
  • 2 ogórki konserwowe
  • sól, biały pieprz do smaku
  • sok z cytryny do smaku
Owoce Goji zalej niewielką ilością letniej przegotowanej wody na 20 minut.
Obierz fenkuł, jabłko i sałatę z zewnętrznych liści i głąba.
Na tarce do ogórków zetrzyj bulwę fenkułu, jabłko i ogórka.




Pokrój sałatę lodową. Dodaj do pozostałych składników. Wymieszaj surówkę, dodaj odsączone owoce Goji po czym dopraw ją solą, pieprzem i niewielką ilością soku z cytryny. Odstaw na 10 minut po czym przełóż do miseczki.
Udekoruj przed podaniem pióropuszem z kopru.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz