Wiosenne warzywka dostępne są narazie w postaci mrożonej,
Można z nich wyczarować smaczne i zdrowe danie.
Wiosenna przekąska wegańska
- 1 opakowanie "Bukiet jarzyn wiosenny Hortex"
- 150 g ugotowanej kaszy jęczniennej
- 1 duża cebula
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 1 kostak tofu naaturalnego
- sos sojowy
- sól i pieprz czarny, chili w proszku do smaku
- tymianek
- 3 łyżki sosu chili
- pół szklanki mleka kokosowego
- rukiew wodna lub inna sałata do dekoracji
Ugotuj wrzywa wiosenne Hortex na parze.
Na patelni na oleju rzepakowym zeszklij drobno posiekaną cebulkę. Tofu pokrój w plastry, skrop sosem sojowym i przesmaż na cebuli. Oprósz pieprzem i tymiankiem.Tofu odłóż w ciepłe miejsce.
Ułóż na talerzu warstwe kaszy, kawałki tofu i warzywa. Polej pikantnym sosem. Udekoruj sałatą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz