Deser z pierwiosnkiem
- 400 g twarożku wiejskiego
 - pół szklanki jogurtu lub śmietanki
 - 8 kruchych herbatników (najlepiej pełnoziarnistych)
 - 2 łyżki drobnych rodzynków
 - 2 łyżki rodzynków w czekoladzie
 - 4 łyżeczki galaretki z pigwy
 - listki melisy i pierwiosnki do dekoracji
 
Twarożek rozgnieć z jogurtem lub śmietanką za pomocą widelca.

Do 4 pucharków ułóż warstwami po 1 skruszonym herbatniku, warstwie twarożku posypaną drobnymi rodzynkami (jeśli są duże możesz je posiekać).


Górę posyp rodzynkami w czekoladzie, ułóż galaretkę z pigwy.
Udekoruj pierwiosnkami i listkami melisy.


Bardzo lubię takie deserki, a kwiaty też chętnie bym zjadła, można?
OdpowiedzUsuńJasne że można - są jadalne :)
OdpowiedzUsuń