23 marca 2012

Jaja z masą orzechową

Równie smaczne, choć bardziej łagodne w porównaniu do jajek kaparowych są jaja z masą orzechową.


Jaja z masą orzechową.

  • 4 jaja 
  • 5 łyżek zmielonych orzechów
  • 2 łyżki musztardy francuskiej 
  • 1 łyżeczka masła
  • sól i biały pieprz do smaku
  • szczypior
  • listki sałaty
Jaja ugotuj na twardo. Obierz ze skorupek, przekrój je na pół (wzdłuż) , wyjmij żółtka do miseczki.




Utrzyj żółtka na gładką masę z miękkim masłem, musztardą i orzechami. Część orzechów zostaw do posypania. Do masy dodaj posiekany szczypiorek, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Nakładaj masę na połówki jajek, posyp je orzechami i udekoruj szczypiorem.

Przekąski podawaj na listkach sałaty.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz