1 marca 2012

Gołąbki z patelni.

Trochę kapusty włoskiej, ryż, mięso mielone - można zrobić gołąbki.
Można też jak ja wykorzystać mięso duszone lub gotowane.
Gdy nie ma się zbyt wiele czasu można wrzucić wszystko do miski i zrobić

Gołąbki z patelni.


  • 1/4 niewielkiej kapusty włoskiej
  • 1 szklanka ugotowanego ryżu brązowego
  • 2 duże jaja
  • ok 40 dag mięsa duszonego
  • 2 łyżki śmietanki kremowej
  • sól, pieprz czarny i ziołowy do smaku
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • bułka tarta  do panierowania
  • olej roślinny do smażenia
 






Poszatkuj kapustę, obraną cebulę i czosnek do miski. Dodaj  jaja, śmietankę ryż i mięso mielone.
Wyrób masę dokładnie. Dopraw  solą, pieprzem czarnym i ziołowym do smaku.






Z masy uformuj kotleciki, panieruj  je w bułce i smaż  na rumiano z obydwu stron.





Kotleciki  podaj od razu  gorące z dodatkiem sosu pomidorowego. 
Ja lubię takie gołąbki z dodatkiem pikantnego sosu meksykańskiego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz