Jeśli pierniczki będą twarde - zamknięte w puszkach zmiekną do świat.
Przepis zamiesciłam na mojej stronce http://www.gotuj-sam.pl/index.php?page=przepis.htm&p=PI1sy
Ja przygotowuję pierniczki w kilku wariantach.
Te w wersji podstawowej są niewielkie udekorowane kolorowymi posypkami, migdałami i orzechami.
Są niewielkie - takie na raz do buzi .
Można też udekorować tak.
Sposób wykonania jest prosty. Wykrawamy z ciasta 2 choinki, przecinamy je na pół.
Po upieczeniu sklejamy je lukrem z wystającą wykałaczką w środku.
Po przstudzeniu wbijamy choinki w podstawkę zrobiona z biszkopta lub piernikowej gwiazdki.
Dle miłosników wiórków kokosowych mozna posypać je jak śniegiem.
Wycinam też pierniczki do dekoracji deseru makowego podanego w kieliszkach.
Ukoronowaniem moich piernikowych wypieków jest
PIERNIKOWA SZOPKA BOŻONARODZENIOWA.
Sposób wykonania znajdziecie tutaj: http://www.gotuj-sam.pl/index.php?page=przepis.htm&p=PI2sy
Życzę wszystkim udanych wypieków piernikowych , bo to wspaniała zabawa!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz