27 grudnia 2012

Kanapeczki z pumpernikla.


A teraz coś prostego, nie zawsze mamy czas na wypieki.
Wyglądają elegancko, pysznie smakują i masz więcej czasu dla siebie.

Kanapeczki z pumpernikla.

  • 2 opakowania chleba pumpernikiel
  • farsz: 150 g szynki
  • 2 jaja ugotowane na twardo
  • 100 g żółtego sera
  • 4 łyżki  majonezu
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • sól, pieprz
  •  miks Lurpak z oliwą z oliwek 
  • 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich uprażonych na suchej patelni.




Ser i jaja zmiel do jednej miseczki, szynkę zmiel do drugiej.Do każdej  dodaj 2 łyżki majonezu oraz 1 łyżkę musztardy - wymieszaj dokładnie.

 Dopraw pasty solą i pieprzem świeżo zmielonym. Przekładaj każde 3 kromeczki chleba 2 pastami, dociśnij i przekrój je na małe kawałki
 (4 lub 6 w zależności od wielkości kromek). Przesmaruj lekko brzegi kanapeczek  miksem maślanym i osyp orzechami.

Możesz przygotować inne pasty, jeśli te niezbyt Ci odpowiadają

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz