![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg6n1GbiyrFBC6clDw8SHIYm8HsCgGMGNz4Dp0-vTWl0aMxx8-Yy7DzlM6ohF7mzfuqMCdbTpTz4H0jlUY-X74ZN6nO4b-pNeKNH5LAD_vjRQj1nkA2fsurtKs9mrOemZL5_VoOxnnrbt0/s280/DNserTr4.jpg)
Serniczki truskawkowe
- 250 g sera twarogowego zmielonego
- ok. 300 g truskawek
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- paczka ciastek kruchych maślanych (około 200g)
- listki mięty i chabry do dekoracji
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgj8E2Qei-d6w4lEz3gboeV_HTm2LlzEpApmoR04p5PXI_RGAdwa8tswo_s3sbylNgTpOkr2aq1w1M7u_a5KikPx-RhwoFPmMXPen0c1BuXDLPhYJn0k7pEcKDbRSogEdyUJtH7hyphenhyphenDslA0/s280/DNserTr3.jpg)
Umyj i obierz truskawki, kilka odłóż do dekoracji. Pozostałe zmiksuj z dodatkiem cukru. Tak otrzymany mus zmiksuj ze zmielonym twarogiem. Otrzymany kremem twarożkowym zastosuj do przłożenia i sklejenia dwóch ciasteczek. Na górze zrób kleks z masy. Truskawki pokrój w plasterki.
Dekoruj nimi ciasteczka wraz z listkami mięty i płatkami chabrów.
wyglądają pysznie:)
OdpowiedzUsuń