Kupiłam czerwoną kapustę sałatkową po raz pierwszy. Była bardzo zwarta i bledsza od zwykłej.
Zrobiłam z niej prostą surówkę.
Podałam ją jako dodatek do pikantnej kaszy z mięsem.
Czerwona surówka kapuściana.
- 1/2 główki czerwonej kapusty sałatkowej
- 1 jabłko
- miód wielokwiatowy do smaku
- sól do smaku
- sok z połówki cytryny
- 1/2 szklanki siekanych orzechów włoskich
Odsącz na sicie. Jabłko obierz ze skórki i gniazda nasiennego po czymzetrzyj w łezkę na tarce.
Skrop jabłko sokiem z cytryny.
Wymieszaj surówkę, dopraw solą i miodem do smaku do pożądanej słodkości.
Dodaj orzechy.
Podawaj jako dodatek do drugiego dania lub
po prostu jako zastrzyk witamin.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz