Po ostatnich zbiorach agrestu postanowiłam kwaśne jabłka zastąpić niedojrzałym agrestem.
Dla zrównoważenia kwaśnego smaku podlałam wątróbkę odrobiną płynnego miodu.
Wątróbki drobiowe duszone z agrestem.
- około 1/2 kg wątróbek drobiowych
- 1 szklanka niedojrzałego agrestu
- 1 duża cebula
- 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
- 1 łyżka masła sklarowanego
- 1 łyżka płynnego miodu
- sól, pieprz czarny do smaku
- mąka pszenna (ok 1 łyżeczki)
- listki sałaty do dekoracji
Obierz agrest uprzednio umyty.
Rozgrzej masło na patelni. Włóż wątróbki, cebulę i agrest - przesmaż wszystko mieszając od czasu do czasu (ok 10 minut). Posyp pieprzem, polej miodem - nakryj pokrywką i duś na małym ogniu kolejne 10 minut. Jeśli trzeba podlej odrobiną wody.
Zdejmij pokrywkę,dopraw wątróbki solą, pieprzem , oprósz mąką - wymieszaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz