Kaczka w czerwonym curry.
- 1 upieczona kaczka
- 1 puszka mleczka kokosowego(400ml)
- 1 puszka liczi (500g)
- 1 łyżka czerwonej pasty curry
- 1/2 szklanki bulionu z kaczki
- pół cukinii
- pęczek bazylii
- 3 papryczki chili
- 2 łyżki soku z limonki lub cytryny
- 2 łyżki sosu rybnego
Kaczkę pokrój na części. Zagrzej dużą patelnię, dodaj pastę curry i podgrzewaj, aż wydobędą się aromaty. Dolej bulion, mleko kokosowe, sok z limonki i sos rybny. Do gorącego sosu dodaj kawałki mięsa, wypestkowane i pokrojone na połówki liczi, cukinie pokrojoną w słupki i część posiekanych listków bazylii.
Duś mięso na bardzo małym ogniu około 5 minut.
Podawaj potrawę na talerzach, posypaną pokrojonymi ostrymi papryczkami i udekorowaną listkami bazylii.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz